svampplock

i helgen har jag jobbat, på bäckaskog. det har varit skönt att bara jobba hårt och inte tänka på så mycket annat. trivs bättre och bättre, med både jobbet, vännerna där och i allmänhet, kanske för att jag fått rutin på det mesta. nästan så jag känner att det ska bli lite sorgligt att lämna dom och slottet. kanske kommer jag inte tillbaka fler gånger. men det känns skönt att jag alltid kommer ha ett jobb där om jag kommer hem igen.
gårdagen gick hur bra som helst fast vi hade alltför mycket att göra på alltför lite folk. fyra servitriser på 95 pers som alla skulle äta fyra rätter plus att vi hade disken. men på något sätt flöt det på bra som bara den och alla var väldigt nöjda med den fina servicen, och på kvällen gick vi hem med fett dricks i fickan :) om man har trevliga gäster blir det trevlig stämmning. jobbade med mina favoriter så bakom kulisserna var det också minst sagt trevlig stämning!

sov på soffan inatt, det hade varit en så stressig kväll att jag inte landade förrän ett par timmar efter att jag kommit hem. panos sov så det var bara teven kvar att underhålla mig. vaknade ganska tidigt och njöt, ja verkligen njöt av en frulle med gott gott bröd, massor med frukt och te. mamma kom hem på morgonen och kändes lite nere. så vi tog på oss stövlarna och vandrade ut i en blöt skog för att hitta svamp. och det gjorde vi, i MASSOR. trumpetsvamp. 
vi kunde inte ens plocka alla vi hittade för vi hade inte kunnat äta, eller snarare orkat göra iordning det. vi pratade mycket och det var bra, och skönt för båda tror jag. jag är glad att jag har min fina mamma att prata med när man inte har de närmsta vännerna till hands.    


grekland

iband, men bara ibland, saknar man värmen. jag saknar hur romantiskt allting lätt blir i ett "exotiskt" land. saknar den stekheta solen som värmer både kropp och själ. saknar de simpla saker en stor solnedgång förvandlar till de vackraste syn. saknar handen på varm solbränd hud, som luktar sådär underbart, en doft man inte riktigt kan beskriva i ord. men bara ibland.
image3
nafplio, sommaren 2007, en av våra fina minisemestrar

image4
vi fångade en bläckfisk

image5
vill lägga mina händer på din solvarma kropp

image6
katterna i grekland älskar mig, så mycket att jag tom. får en liten puss

meeen - för det mesta är jag glad att jag är född och bor i sverige. att jag fått möjlighet att bo med naturen precis utanför dörren. jag tror det har gett mig mycket, hjälpt till att forma mig till den människa jag är idag. Jag är glad att det är hit jag kommer komma tillbaka när jag är färdig med mina äventyr.

"beautiful girl"

dagens nya skivor: sean kingston (skivan med samma namn), manu chao - la radiolina, lady sovereign - public warning
dagens låt: sean kingston - beautiful girl
 eftersom min babe panos är här nu går dagarna väldigt snabbt och trots att vi inte gör något speciellt stortrivs jag.
idag har vi varit på upptäcksfärd i skogen, efter det tog vi bilen in till stan, vill bara här tillägga att det är helt  sjukt gött att ha körkort, och tack vare min bror har jag också en bil. självständighet. väl inne i staden vandrade vi runt i sakta mak, hyrde ett par filmer och på vägen hem handlade vi in en festmåltid på ica. och nu sitter man här mätt och belåten och skriver på inköpslista till norge, jag vet att det kanske är lite väl tidigt, men eftersom löningen kommer om ett par dag är det dags att handla allt som fattas så jag slipper göra det i sista sekund. jag kan inte tillräckligt många gånger säga hur underbart det ska bli, hur mycket jag ser fram emot att klara mig heeelt själv, vara min egen människa. tjäna mina egna pengar och planera min egen framtid. 
panos åker hem den 15 oktober. känns bra att jag får ett par dagar för mig själv innan ja åker. 
när man "bor" tillsammans kommer man så nära in på varandra att man ibland känner att man behöver andas
bara vara för sig själv, som jag får nu när jag sitter och skriver. en nakdel är att jag inte kan sjunga denna perioden han är här. jag brukar sitta och sjunga in i mina  högtalare minst en timma om dagen och jag märker skillnaden. det kanske låter klyschigt men det känns verkligen som jag får utlopp för mina känslor när jag sjunger. älskar det. 

sen jag slutade gymnasiet har jag från och till funderat på vad jag vill utbilda mig till. jag är inte alls en sån person som vill plugga bara för pluggandes skull. skulle inte läsa något om jag inte verkligen var säker på det. slösa tid och pengar. jag tänker såhär - jag vill jobba med något jag har passion för, jag vill jobba med något jag älskar, något som får mig att vilja gå till jobbet varje dag. jag vill ha ett jobb där jag är lycklig, där jag älskar att vara.
och jag tror att veterinär är det rätta yrket för mig. i det involverars djur och natur. allt jag älskar och behöver
och med det kan jag även resa. jag kan jobba i andra länder och se mycket medan  jag jobbar. jag tror det skulle vara helträtt för mig. det är en lång utbildning, och för mig som inte har mattehjärna kommer det att vara svårt. men det är vad jag verkligen vill och jag ska kämpa för att lyckas. måste börja med att gå ett tekniskt basår och jag tror jag ska göra det i göteborg. 
ja, så ser det ut för tillfället, vet inte varför jag skriver om det just idag, men jag hade det i tankarna.
med pengarna jag tjänar i norge, ska jag volentär arbete, var vet jag inteän, men gissa med vad? djur. 

kanske blir det koaler i australien, eller tigrar i thailand, eller apor i gabon eller pingviner i kapstaden . 
jag tror att något som det och veterinär yrket skulle få mig att känna att jag gör något meningsfullt. 
att jag hjälper djur som inte kan hjälpa sig själva. det skulle nog göra mig lycklig. att finna mening.  
 


I need to know what im looking for

jag tyckte att det kanske var dags att skriva ett premiär inlägg på denna blogg som jag haft ett tag men inte riktigt aktiverat. jag har inte haft någon lust att skriva. på ett bra tag. men kanske är lusten tillbaka. tiden har gått snabbt och så mycket har hänt att det varit för stort jobb att sätta händelserna i ord. speciellt om man hamnat så långt efter som jag har.
sommaren har passerat och den har varit fint. också den är svår att sammanfatta. jag har varit i grekland, mest hela tiden. och vi har rest runt mycket, fyllt vår tid med nya intryck från nya platser. men jag är färdig med det landet nu. jag har sett vad jag har velat och är redo att gå vidare. med eller utan min panos. livet är grymt ibland. men jag måste följa min inre röst (eller vad vi ska kalla den) känslan att om jag inte gör detta kommer jag tappa mig själv. Nästa stopp blir Norge och det är allt jag tänker på. jag börjar jobba den 1 november på ett hotell i geilo som heter dr. holms. Ett väldigt fint och stort ställe som jag säkert ska trivas på. jag ska åka ensam, freja kommer ett tag efter. jag tror det kan vara bra för mig, att klara mig själv. det ska bli skönt. och jag hoppas på många nya vänner. och många fina stunder som senare ska bli lyckliga minnen. Jag har planerat att komma några dagar innan jag börjar, så det bär väl av från sverige runt den 28 oktober. vilket är väldigt snart och jag har massor att förbereda.

Eftersom jag ska vara borta ganska länge försöker jag suga ut mest möjliga ur tiden jag har kvar i Sverige. Jag jobbar på bäckaskog vilket på ett sätt har börjat kännas som ett extra hem. jag spenderar mycket tid där och när jag väl umgås med människor är det på jobbet. Eftersom de flesta vänner nu flyttat på olika håll i sverige.
Men jag trivs och ler då jag vet att min tid här snart är slut. för först är det norge, sen världen. visst låter det romantiskt? kanske är jag lite romantisk lagd ändå. starkare och mycket modigare som jag blivit vågar jag tro på mina drömmar. börjar tro att dom faktiskt kan komma att bli sanna

RSS 2.0